Als ervaren webdesigner en zelf eigenaar van een Bed & Breakfast, weet ik hoe cruciaal het is om een aantrekkelijke en functionele website te hebben. Wat veel B&B-eigenaren over het hoofd zien, is de kracht van overtuigende blogposts. Goed geschreven content kan het verschil maken tussen een voorbijgaande bezoeker en een gereserveerde kamer. Bij webdesign voor een bed & breakfast is een Blog dus eigenlijk onmisbaar.

Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

Ken je Doelgroep
Je moet weten wie je wilt aanspreken. Begrijp hun behoeften, wensen en vakantievoorkeuren. Als je eenmaal weet wie je doelgroep is, kun je je content specifiek op hen richten.

Kies de Juiste Onderwerpen
Brainstorm over wat je potentiële gasten willen lezen. Zijn ze geïnteresseerd in lokale bezienswaardigheden? Of misschien zoeken ze naar tips voor een romantisch weekendje weg? Kies onderwerpen die hen zullen aanspreken en inspireer ze om te boeken.

Gebruik Overtuigende Afbeeldingen
Een foto zegt meer dan duizend woorden, vooral in de B&B-industrie. Gebruik heldere, aantrekkelijke foto’s van je accommodatie, de omgeving, en de ervaringen die gasten kunnen verwachten.

Vertel een Verhaal
Gasten willen meer dan alleen een bed; ze willen een ervaring. Deel verhalen over eerdere gasten, lokale legendes, of de geschiedenis van je B&B. Laat ze dromen over hun verblijf.

Gebruik Oproepen tot Actie (CTA’s)
Aan het einde van elke post, moedig lezers aan om actie te ondernemen. Of het nu gaat om het bekijken van je kamers, het aanvragen van een offerte, of het simpelweg sturen van een bericht voor meer informatie. Voorbeeld: “Klaar voor een onvergetelijk verblijf? Neem nu contact met ons op!”

SEO: Optimaliseer voor Zoekmachines
Zorg ervoor dat je blogposts makkelijk te vinden zijn. Gebruik relevante trefwoorden, optimaliseer je afbeeldingen en zorg voor interne links.

Promoot je Blogposts Actief
Deel je posts op sociale media, in je nieuwsbrief, en moedig gasten aan hetzelfde te doen. Hoe meer zichtbaarheid, hoe beter.

Vraag om Feedback en Recensies
Goede recensies bouwen vertrouwen op. Moedig tevreden gasten aan hun ervaringen te delen en gebruik deze testimonials in je marketing.


Een overtuigende blogpost kan het verschil maken tussen een bezoeker en een boeking. Maar onthoud: het draait allemaal om de gastervaring. Bied geweldige content aan die hen inspireert, informeert en overhaalt om die reservering te maken.


Lees hier waarom een professionele website onmisbaar is voor jouw Bed & Breakfast.

Tags: