Gefeliciteerd met het bezitten van jouw eigen bed & breakfast! Of je nu net begonnen bent of al een tijdje in de business zit, het is belangrijk om een sterke online aanwezigheid te hebben om jouw B&B succesvoller te maken. In dit artikel zullen we bespreken hoe je jouw unieke verhaal online kunt delen en zo meer gasten kunt aantrekken.

Waarom is het delen van jouw verhaal belangrijk?

Eén van de dingen die een bed & breakfast zo bijzonder maakt, is het unieke verhaal erachter. Misschien heb je jouw B&B geopend in een historisch pand of heb je een speciale connectie met de lokale gemeenschap. Door jouw verhaal te delen, creëer je niet alleen een emotionele band met potentiële gasten, maar onderscheid je je ook van andere accommodaties.

Door middel van online marketing kun je jouw verhaal op verschillende manieren delen:

 1. Websites: Zorg ervoor dat jouw website niet alleen informatie bevat over kamers en voorzieningen, maar ook over de geschiedenis en achtergrond van jouw B&B. Voeg foto’s en persoonlijke verhalen toe om een authentieke ervaring te creëren.
 2. Sociale media: Gebruik platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter om regelmatig updates te delen over jouw B&B. Post foto’s van gasten die genieten van hun verblijf, deel nieuws over evenementen in de buurt en vertel interessante verhalen over jouw accommodatie.
 3. Bloggen: Start een blog op jouw website waar je dieper kunt ingaan op onderwerpen die relevant zijn voor jouw B&B. Schrijf bijvoorbeeld artikelen over lokale bezienswaardigheden, restaurantrecensies of tips voor reizigers die jouw regio bezoeken.
 4. Gastbeoordelingssites: Moedig gasten aan om recensies achter te laten op platforms zoals TripAdvisor of Booking.com. Positieve reviews zullen niet alleen helpen om meer potentiële gasten aan te trekken, maar ook vertrouwen wekken in jouw accommodatie.

Hoe kun je jouw verhaal effectief delen?

Om ervoor te zorgen dat het delen van jouw verhaal online succesvol is, zijn hier een paar tips:

 • Wees authentiek: Mensen houden van echte verhalen. Wees eerlijk en transparant over de geschiedenis en identiteit van jouw B&B. Laat zien wie je bent en waar je voor staat.
 • Maak gebruik van visuele content: Foto’s en video’s zijn krachtige tools om jouw verhaal te vertellen. Investeer in professionele foto’s van jouw accommodatie en de omgeving, zodat potentiële gasten een voorproefje kunnen krijgen van wat ze kunnen verwachten.
 • Betrek gasten bij het delen van hun ervaringen: Vraag gasten om hun ervaringen te delen op sociale media of in reviews. Dit zal niet alleen helpen bij het verspreiden van jouw verhaal, maar ook potentiële gasten overtuigen dat jouw B&B de moeite waard is om te bezoeken.
 • Houd consistentie: Zorg ervoor dat jouw online aanwezigheid consistent is met het verhaal dat je wilt vertellen. Gebruik dezelfde tone of voice en visuele stijl op al je online kanalen.
 • Wees actief op relevante platforms: Identificeer welke sociale media platforms het meest relevant zijn voor jouw doelgroep en wees actief op die platforms. Richt je tijd en energie op de kanalen waarop je de grootste impact kunt hebben.

Het belang van lokale SEO

Eén aspect van online marketing dat speciale aandacht verdient voor bed & breakfasts is lokale SEO (Search Engine Optimization). Lokale SEO heeft als doel om jouw B&B beter vindbaar te maken voor mensen die specifiek zoeken naar accommodaties in jouw regio.

Om jouw lokale SEO te verbeteren, zijn hier een paar tips:

 • Gebruik relevante zoekwoorden: Onderzoek welke zoekwoorden potentiële gasten gebruiken bij het zoeken naar accommodaties in jouw regio en verwerk deze zoekwoorden in de content van jouw website en blog.
 • Meld je aan bij online bedrijvengidsen: Registreer jouw B&B bij lokale bedrijvengidsen zoals Google Mijn Bedrijf, TripAdvisor en Yelp. Zorg ervoor dat alle informatie correct en up-to-date is.
 • Vraag om lokale reviews: Lokale reviews kunnen helpen om de ranking van jouw B&B in zoekmachines te verbeteren. Moedig gasten aan om een review achter te laten op platformen zoals Google of TripAdvisor.
 • Wees actief op lokale evenementen: Neem deel aan lokale evenementen en promoot jouw B&B daar. Dit zal niet alleen helpen om meer naamsbekendheid te genereren, maar ook de geloofwaardigheid van jouw accommodatie vergroten.

Het delen van jouw unieke verhaal heeft vele voordelen

Het delen van het unieke verhaal van jouw bed & breakfast online kan vele voordelen opleveren. Het helpt niet alleen om meer gasten aan te trekken, maar ook om een sterke band op te bouwen met huidige gasten en de lokale gemeenschap.

Door jouw verhaal te delen, creëer je een emotionele connectie met potentiële gasten en onderscheid je jezelf van andere accommodaties. Het kan hen overtuigen om voor jouw B&B te kiezen in plaats van een hotel of een ander soort accommodatie.

Daarnaast kan het delen van jouw verhaal bijdragen aan een betere online vindbaarheid door middel van lokale SEO. Dit zal ervoor zorgen dat mensen die specifiek zoeken naar accommodaties in jouw regio, jouw B&B gemakkelijker kunnen vinden.

Conclusie

Het delen van het unieke verhaal van jouw bed & breakfast online is essentieel voor het succesvol maken van jouw website. Door gebruik te maken van verschillende online marketingkanalen zoals websites, sociale media, blogs en gastbeoordelingssites, kun je jouw verhaal effectief delen.

Wees authentiek, maak gebruik van visuele content en betrek gasten bij het delen van hun ervaringen. Houd consistentie in je online aanwezigheid en wees actief op relevante platforms om de grootste impact te hebben.

Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan lokale SEO om jouw B&B beter vindbaar te maken voor potentiële gasten die specifiek zoeken naar accommodaties in jouw regio.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het delen van jouw unieke verhaal online en laat jouw bed & breakfast groeien, van lokaal tot globaal!

Tags: