Je bent een ondernemer met een eigen zaak en wellicht ook een (verouderde) website? Wist je dat een zakelijke website fiscaal aftrekbaar is voor 100%? Dit als de website volledig gebruikt wordt voor beroepswerkzaamheden.

De kost houdt verband met je beroep

Met andere woorden: het mag niet gaan om een prive kost. Uiteraard bestaan er wel zogenaamde “gemengde kosten”, zoals je prive woning waarin je kantoor is gevestigd. In dat geval kan enkel het deel wat voor professionele doeleinden wordt gebruikt worden ingegeven als beroepskost. Dit geldt voor kosten zoals internet, telefoon en energie.

De kost helpt je zaak vooruit

Hier bedoelt men dat de uitgaven of investeringen nodig zijn om het bedrijf te starten of te laten floreren. Wat deze kost precies is speelt hier geen rol. Van een machine om mayonaise te maken tot drukinkt om kassabonnetjes te printen of een etentje met een medewerker of klant.

Niet alleen fiscaal maar ook noodzakelijk in 2019

Tegenwoordig moet elk bedrijf, klein of groot, een restaurant of een psycholoog, een website hebben. Potentiele klanten gaan online op zoek naar jouw diensten en als je website er niet tussen staat, loop je veel (potentiele) klanten mis. Zelfs als een potentiele klant van jouw bestaan afweet is het nog steeds handig voor hen dat de openingsuren en andere contactgegevens online beschikbaar zijn.

Onderhoud van huidige website of nieuwe website

We komen nog steeds oude websites tegen die niet responsive zijn. Deze sites zijn verouderd en doen meer slecht dan goed. Zeker voor het imago van je bedrijf. Een verouderde website is een verouderd bedrijf? Het hoeft niet zo te zijn, maar het lijkt wel zo voor de bezoekers van je website! Een investering is belangrijk, laat daarom een degelijke website ontwikkelen door mij, Bart

Het zal je bedrijf geld opbrengen!

Bekijk ook het nieuwe artikel omtrent de fiscale zoetigheden van een nieuwe website of marketingstrategie. Investeren in een website is ook in 2023 nog steeds een goed idee.

Tags: