Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine-optimalisatie (SEO) wordt steeds belangrijker. Wij zorgen niet alleen voor een mooie website, maar wij zorgen er ook voor dat je website gevonden wordt. Het is belangrijk trefwoorden te gebruiken waarop je potentiele klanten zoeken. Deze keywords worden door Google geindexeerd en bepalen hoe makkelijk je teruggevonden wordt op het internet. Dit geldt ook voor specifieke woordcombinaties zoals “webdesigner Vlaams Brabant” “website laten maken Leuven”  “kindvriendelijk pannenkoeken in Neerijse”. 

Probeer die dus te verwerken en door te linken naar diverse pagina’s onder je website.

Professionele hulp

Je klanten zullen altijd naar je website zoeken om te zien hoe jouw bedrijf “eruit ziet”. Daarom is het zo belangrijk om je website overzichtelijk en up-to-date te houden. Wij bieden je de nodige professionele hulp om een perfect webdesign te creëren en zo veel mogelijk klanten aan te trekken. Door onze kennis weten wij wat er nodig is om meer klanten naar je site te lokken. Het verdere onderhoud van de website kan je perfect zelf doen met onze Website Manager. Geen zin om het zelf te doen? Dan nemen we dit graag voor je over.

Gebruik een Content Management Systeem

Met behulp van ons Content Management Systeem (CMS), kan je eenvoudig de inhoud (nieuwe foto’s en teksten) van je website wijzigen. Zo blijf je dus altijd vindbaar op Google.

Enkele onmisbare tips:

 • Verberg oude informatie (kersactie in de zomer of verlopen promoties)
 • Zorg steeds dat je foto’s up-to-date zijn
 • Vernieuw het grafisch ontwerp van je website om de 3 a 4 jaar

KISS = Keep it simple, stupid!

Keep it simple. Dit is de slogan die wij toepassen bij het ontwerpen van een website. Je kan een wondermooie website hebben, maar als de klant te veel moet zoeken dan haakt hij snel weer af. Dit komt meestal door een grote hoeveelheid aan tekst. Enkele kenmerken van een goede website:

 • Eenvoudig & duidelijk
 • Kort & bondig
 • Lijst met kenmerken
 • Mooie & grote foto’s

Responsive website is een must

Size matters… Om dit te realiseren bieden wij je een responsive website design aan omdat dit vandaag de dag een must is. Meer en meer opzoekingen gebeuren via een mobiel apparaat en meestal in de rapte. Door ons responsive webdesign kunnen al jouw klanten je website op eender welk toestel zien. Duidelijk, simpel, snel.

Rechtstreeks online boeken/contacteren

Zorg ervoor dat je klanten je rechtstreeks en online kunnen contacteren. Klanten willen geen tijd meer verliezen met bellen of mailen. De klant bespaart veel tijd en jijzelf kan op je eigen tempo naar je klanten antwoorden.

Link popularity

Leg links naar relevante websites, zoals bv. links naar toeristische attracties in de buurt, naar wandel- en fietsroutes en naar toeristische diensten. Zeker voor horecazaken en gastenkamers in toeristische gebieden is dit een must. Of zoals hier, word gevonden op Google

Adresgegevens en locaties

Vermeld altijd je contactgegevens. Het lijkt een detail, maar klanten zoeken vaak tevergeefs naar het adres en telefoonnummer. Plaats dus zeker het adres en andere nodige gegevens op de homepagina en herhaal dit onderaan op elke vervolgpagina. Zorg dat deze gegevens “klik-baar” zijn. Handig is dat als je op het telefoonnummer klikt, je ook dadelijk begint te bellen !

Professionele foto’s

Foto’s zijn het eerste wat een klant opmerkt. Daarom is het ook belangrijk om mooie en kwaliteitsvolle foto’s te plaatsen op je website. Verander je foto’s regelmatig zodat je website up-to-date blijft. Enkele tips:

 • Laat foto’s zien van je bedrijf
 • Toon jezelf en je medewerkers
 • Thumbnail maakt de eerste indruk
 • Werk met een professionele fotograaf
 • Maak een video
 • Blijf up-to-date, vervang regelmatig foto’s

Denk aan je doelgroep

Hou rekening met je doelgroep. EN je business. Heb je een hotel? 
Studies hebben aangetoond dat het vaak de vrouw is die de doorslag geeft in de keuze van een hotel, restaurant of bed & breakfast.
Leg op uw website de nadruk op thema’s waar vrouwen gevoelig voor zijn: kindvriendelijkheid, hygiee, foto’s van de badkamer, sanitair etc.

Kom je er zelf niet uit? Wij kunnen je hierin bijstaan ! Neem contact op!

Tags: