Het heeft enorme voordelen wanneer een Bed en Breakfast een eigen website heeft. De 5 belangrijkste redenen om online te gaan staan hier op een rijtje.Na een lange voorbereiding, een verbouwing vol verrassingen en misschien zelfs wel een verhuizing naar het buitenland heb je je Bed & Breakfast feestelijk geopend en ben je klaar om de eerste gasten te ontvangen. Je hebt je gastenverblijf op verschillende boekingssites geregistreerd zoals Airbnb en Booking.com. Misschien zijn de eerste boekingen al binnen en vraag je je af waarom je dan ook nog een eigen website voor je Bed & Breakfast zou moeten hebben?

Of je nu een B&B, vakantiehuis, gastenverblijf of een ander soort vakantie accommodatie hebt, de website vormt altijd het middelpunt van alle marketingactiviteiten. Met een professionele en voor vakantieverhuur geoptimaliseerde website kun je je onderscheiden van de concurrentie, directe boekingen accepteren en je online betrouwbaarheid vergroten.

De 5 belangrijkste redenen waarom jouw Bed en Breakfast een eigen website nodig heeft.

1. Directe boekingen accepteren

De allerbelangrijkste reden waarom je een eigen website wilt hebben voor je vakantie accommodatie is dat je dan directe boekingen van gasten kunt accepteren. Voor alle boekingen die via boekingssites binnen komen worden servicekosten in rekening gebracht aan de verhuurder en vaak ook aan de huurder. Direct boeken via je website is dus voordeliger voor jou, maar ook voor je gasten. Er is een duidelijke tendens te zien dat direct boeken bij een accommodatie steeds populairder wordt en dat geldt zeker voor terugkerende gasten.

2. Het is professioneel

Een goed onderhouden website met duidelijke informatie is een teken van professionaliteit en bovendien een essentieel onderdeel van de identiteit van je bedrijf. Jouw gastenverblijf is een business en daar hoort gewoon een professionele website bij met een eigen domeinnaam. Welke link zet je anders op je visitekaartje of geef je aan potentiële gasten? Daarnaast staat een e-mailadres met een eigen domeinnaam een stuk professioneler dan een Gmail adres.

3. Het schept vertrouwen

Zoekers worden boekers als ze er vertrouwen in hebben dat ze bij jou aan het juiste adres zijn voor een heerlijke vakantie in een goed verzorgde accommodatie die bij ze past. Vertel op je website iets over jezelf en laat zien waar je voor staat. Plaats lovende recensies, badges van onderscheidingen en links naar artikelen over jouw gastenverblijf in de pers. Veel zoekers die jouw accommodatie op een boekingssite vinden, komen ook een kijkje nemen op je website. Mocht je geen site hebben dan kan dat een reden voor potentiele gasten zijn om helemaal niet te boeken en hun zoektocht te vervolgen.

4. Onderscheid je van de rest

Waar je op een boekingssite beperkt wordt door hun opzet en regeltjes, kun je op je website helemaal je eigen gang gaan en laten zien wat jouw unieke concept is. Zoals je gastenverblijf jouw eigen plekje in de wereld is, zo is je website jouw plekje op het Internet dat je helemaal kunt afstemmen op jouw stijl en de gasten dat jij wilt aantrekken. Laat het concept van je gastenverblijf terugkomen in je logo en huisstijl om zo een unieke en herkenbare identiteit te creëren.

5. Informeren en meerwaarde bieden

De accommodatie en alles wat het te bieden heeft is natuurlijk ontzettend belangrijk voor potentiele gasten, maar ze willen ook graag weten wat er in de buurt te doen is voordat ze tot boeken overgaan. Op een speciale pagina op je website kun je meerwaarde bieden door toeristische informatie te verstrekken over bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving. Je kunt ook samenwerken met lokale ondernemers voor bijvoorbeeld een kok aan huis, wijnproeverij, fietsverhuur, of speciale kortingen voor je gasten.

Tags: