Wanneer u op zoek bent naar een goede website, kan het lang duren om een goede webdesigner te vinden die bij uw bedrijf past. Uw bedrijf is uniek en dat betekent dat u een specifieke ontwerper nodig heeft om uw bedrijf er online goed uit te laten zien. De klik die je moet hebben is het belangrijkste.

Er zijn echter enkele bewezen manieren waarop u een webdesigner kunt vinden die aan uw behoeften voldoet. Let ook op referenties en reviews. Een portfolio bekijken of spreken met een bestaande klant zegt vaak veel.

Door potentiële webdesigners te beoordelen op basis van de volgende acht kwaliteiten, weet je zeker dat je degene vindt die je zoekt.

1. Een goede webdesigner heeft ruime ervaring

Dit is een goede plek om te beginnen, omdat het snel webdesigners elimineert die u niet wilt gebruiken. Wanneer een webdesigner ruime ervaring heeft, kan hij deze voor uw bedrijf inzetten. Brede ervaring betekent veel zien en veel oplossingen weten voor verschillende problemen.

2. Passende prijzen:

Wat vraagt een ontwerper voor zijn diensten en wat biedt hij daarvoor? En past dat bij uw budget en verwachtingen? De prijs voor het inhuren van een webdesigner varieert sterk, afhankelijk van vele factoren. Onder andere ervaring en vaardigheden en de kwaliteit van de output. Zorg ervoor dat dit vroeg in het proces duidelijk wordt. Wat verwacht je voor welk budget en kan dat voor dat bedrag?

3. Kennis, methoden en strategieën

Ongeacht hoe je een webdesigner hebt gevonden, bij het maken van een website is het belangrijk om te vragen naar hun kennis, methodologie en algemene strategie. Het plan van aanpak verschilt per webdesigner en kan al dan niet passen bij uw bedrijf.

Aan de andere kant, als ze uw vragen over deze kwesties snel en bondig kunnen beantwoorden, dan weten ze waarschijnlijk wat ze doen. De mensen die u kunnen vertellen wat ze weten, hoe ze werken en hoe ze doelen stellen, zijn ook de mensen die methodisch kunnen werken om uw website te verbeteren.

4. Een uitgebreid portfolio

Hoewel het soms prima is om een beginnende webdesigner in te huren, is het ook een gok. Nieuwe webdesigners hebben misschien talent, maar ze hebben geen trackrecord of ervaring. Met dat in gedachten is het over het algemeen slimmer om een webdesigner in te huren die u een gedetailleerd portfolio kan laten zien van hun ervaringen met eerdere klanten.

Portfolio’s hoeven niet flitsend te zijn, ze kunnen gewoon een verzameling verschillende links zijn die laten zien wat de ontwerper kan doen. Dit geeft je ook de kans om de ontwerper te vragen waarom hij of zij ervoor heeft gekozen om een website op te zetten zoals hij of zij deed, of wat hij of zij met een bepaald ontwerp wil bereiken. Over het algemeen kan een portfolio van eerdere projecten u veel vertellen over een ontwerper.

5. De reikwijdte van hun diensten

Als je kijkt naar webdesignbureaus, is het mogelijk dat ze meer doen dan alleen websites maken. Ze kunnen ook inhoud creëren, in SEO werken, marketingcampagnes voor sociale media uitvoeren en nog veel meer, die allemaal een perfecte aanvulling zijn op uw behoeften op het gebied van webontwerp. Het kan nuttig zijn om ook deze zaken te bespreken. Het gaat tenslotte om beter online presteren.

Bij wekreate bieden we een breed en volledig dienstenpakket aan.

6. Een redelijk bod

Om met een webdesigner aan de slag te gaan, dien je een goede offerte op te vragen, te ontvangen, te bespreken en te bevestigen . Leest u a.u.b. de aanbieding en de aanvullende voorwaarden goed door. Als alles goed gaat, is alles duidelijk. Is het niet? Vragen stellen!

7. Onderhoud van de website

Sommige webontwerpers bieden doorlopende onderhoudsservices voor websites om ervoor te zorgen dat uw site soepel blijft werken terwijl u deze gebruikt. Evenzo, als u de tijd en kennis heeft, kunt u uw website zelf onderhouden. Bespreek dit met de webdesigner.

Hoe dan ook, het is belangrijk om te weten wat u kunt verwachten nadat uw website is gebouwd. Gewoonlijk maken freelance- of webontwerpers gewoon uw website, en dan is het aan u om voor de rest te zorgen. In zeldzame gevallen kunt u bureaus vinden die een betaalbaar onderhoudsplan aanbieden.

Bij wekreate bieden we Onderhoud aan als onderdeel van onze hostingpakketten .

8. Klik en vertrouw

Niemand kent uw bedrijf immers beter dan u. Dat betekent dat uw klik super belangrijk is. Als er een klik is, is er een betere samenwerking en is het eindresultaat beter. Dat is in ieders voordeel.

Pro tip, lees ons artikel over de belangrijkste kenmerken voor een goed webdesign