One page website? Wel of niet geschikt als bedrijfswebsite?

Heeft u een website nodig? Waarschijnlijk wel. Zonder website is het haast niet meer mogelijk om met andere bedrijven te concurreren. Toch vereist een website een investering. Een die u misschien niet wilt doen, omdat u niet het belang ziet van een website voor het succes van uw bedrijf. Voor u kan een one page website de oplossing zijn. Een professionele website voor weinig kosten en moeite, maar die wel het gewenste succes oplevert.

Kijk ook een op mijn one page website voor freelancer.

Waarom een one page website?

Zoals de term al zegt: een one-page website bestaat uit 1 enkele pagina. Steeds vaker komt u dit soort vereenvoudigde websites tegen. One pagers zien er fantastisch uit en kunnen binnen 1 dag in elkaar worden gezet. In een korte tijd kunt u dus over een professionele website beschikken. Maar een one page website beschikt over nog veel meer voordelen:

 • Lage kosten: een one page website vereist geen ingewikkelde technische functies en is zo in elkaar gezet.
  Lees ook “Wat kost een website echt?
 • Erg geschikt voor mobiel: one page websites zorgen voor een gebruiksvriendelijke beleving op mobiel. Een groot voordeel is dat bezoekers niet via kleine buttons en menu’s door de website hoeven te navigeren om de juiste informatie te vinden.
 • Weinig content nodig voor een professionele website: veel organisaties vinden het lastig om genoeg web teksten te schrijven voor een website van een normale grote. Een one page website heeft u zo gevuld.
 • Visuele beleving: one page websites zijn erg visueel en daarmee erg geschikt om een mooie website te creeren met veel beeldmateriaal.

Kenmerken van een one page website

Een belangrijk kenmerk van een one pager is de bijzondere gebruikservaring. Waar de bezoeker bij een multi-page website zelf zijn “route” bepaalt, bent u bij een one pager verantwoordelijk voor wat de bezoeker te zien krijgt en wanneer. Een one page website kan uit allerlei verschillende elementen bestaan. Een standaardindeling voor een one page kan er zo uitzien:

 • Foto-slider/video-intro
 • Bedrijfsinformatie en medewerkers
 • Portfolio/fotogalerij
 • Producten en/of diensten
 • Contactgegevens en formulier

Uiteraard is er geen vaste volgorde en is de indeling van uw website afhankelijk van uw organisatie en wensen.

Wanneer een one page website?

One page websites zijn voor verschillende soorten organisaties en projecten geschikt.

Product promoties/acties

Tijdelijke verkoop van een product of online cursus.

Persoonlijke websites

Voor creatieve organisaties, sprekers of personal trainers.

Online visitekaartjes

Eenvoudige zakelijke websites voor schilders, loodgieters etc. One page websites zijn dus eigenlijk voor 2 situaties geschikt. Ten eerste als je een extra website nodig heeft om een product of dienst te promoten. Met een template voor een one page website heb je zo een eenvoudige website in elkaar gezet. Daarnaast is een one pager handig wanneer je jezelf of je organisatie online wil promoten en daarbij de kosten voor een website wil beperken. One pagers zijn erg geschikt voor persoonlijke websites of als online visitekaartje.

Omdat een one page website uit 1 enkele pagina bestaat is deze soort website niet aan te raden als je veel content hebt of als je van plan bent om op korte termijn je website uit te breiden.

One pagers en de vindbaarheid in Google

Worden one page websites wel goed gevonden in Google? Dat is een vraag die wij vaak van ondernemers krijgen. Een geoptimaliseerde one pager kan eigenlijk net zo goed worden gevonden als een vergelijkbare site met 5 pagina’s. Anders gezegd zijn zowel websites met 1 pagina als 5 pagina’s niet zo sterk als grote websites met veel pagina’s, waardoor ze ook minder hoog scoren in Google. Moet jouw website echt goed worden gevonden op verschillende zoekwoorden? Dan is het belangrijk dat je je website stelselmatig blijft verbeteren en dit betekent ook het creeren van nieuwe content. Vind je een one page website eigenlijk genoeg voor jouw onderneming, maar wil je wel de vindbaarheid van je website in Google verbeteren? Ook aan een one pager kan je een blog koppelen. Op deze manier houd je 1 pagina voor je dienst(en) of product(en) en werk je tegelijkertijd aan een betere vindbaarheid. Vanaf de verschillende blogposts plaats je weer links terug naar de homepage van je one page website.

Heb ik als bedrijf met een one page website genoeg?

Als een goede vindbaarheid van je website een vereiste is, kan deze vraag dus eenvoudig worden beantwoord: nee. Is de vindbaarheid niet belangrijk en wil je graag snel een website beginnen, dan kunnen wij je een one pager zeker aanraden. In sommige gevallen is een one pager (incl. blog) zelfs genoeg voor de lange termijn. Bijvoorbeeld als je maar 1 product of dienst met weinig variaties aanbiedt. De meeste ondernemers zullen echter merken dat een one page website geen extra succes voor hun onderneming zal betekenen.

Een one pager ziet er visueel leuk uit, maar om echt goed te scoren, is 1 pagina niet genoeg. Het gaat dan niet alleen om uw positie in Google, maar ook het resultaat dat de website bij de bezoeker boekt. Een one pager is een goed begin, maar om via je website meer opdrachten binnen te halen, is het belangrijk om je website te blijven verbeteren. Wanneer je hiermee begint, zul je al snel merken dat dit een groot verschil maakt.

Veel gestelde vragen over one page websites

Twijfel je nog over een one page website? Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen:

 • Zijn one page templates eenvoudig te wijzigen? Veel one page templates worden gebruikt voor websites die zelden worden gewijzigd. Wil je de website wel zelf eenvoudig kunnen wijzigen, dan kan dit. Geen idee hoe? Wij kunnen je helpen !
 • Zijn one page templates geschikt voor alle webbrowsers? Zoals met elke website, wordt ook de one pager getest op de meest voorkomende webbrowsers !
 • Hoeveel kost een one page website? De kosten hangen uiteraard af van jouw wensen, maar door de omvang is een one page website zeker voordelig. Bij wekreate heb je al een one pager voor € 289,- (excl. BTW). Dit is inclusief het opzetten van de website, stockfoto’s uitzoeken en jouw teksten verwerken voor de website.

Wil je zelf een one page design? Neem dan contact met ons op !