Lenen, stelen of creëren? Hoe vinden de meeste hun inspiratie voor hun nieuwe campagne?

Writers block, niet alleen voor de schrijver van een boek, maar iedereen die content maakt, krijgt er vroeg of laat mee te maken. De technologie staat echter niet stil en hoe verleidelijk het ook is om een AI schrijvers platform te gebruiken, toch weigeren we deze te gebruiken.

Ikzelf ben OK met tips, suggesties en ideeën van andere mensen, maar software die de teksten voor mij schrijft, daar pas ik voor. ( Voorgestelde woorden tijdens een conversatie, daar ben ik dan weer wel een fan van, HANDIG! )

Ideeën en inspiratie werken zoals hernieuwbare energie, the more you have, the more you get… MAAR dat eerste idee, die de influx van inspiratie op gang brengt, is soms ver te zoeken. Of niet? Hieronder enkele “quick fix” manieren om de leegte op te vullen en het scherm te vullen met wijsheden of gewoon een leuke quote.

Bedelen

Niet op de hoek van een straat met een bordje “inspiratie gevraagd”, al zou dit natuurlijk ook een optie kunnen zijn wanneer niets anders werkt. Met bedelen bedoel ik, je netwerk aanspreken, je gemeenschap, vrienden, familie, collega’s en zelfs je partner en bij hun ideeën en richtingaanwijzers te vragen.

Hieruit kan al een volledig klaargestoomde campagne volgen en indien niet, vast wel een leuk onderwerp waarop je iets kan bouwen en onderbouwen.

Yes, AI generated content, zou eventueel rond dat onderwerp kunnen werken.

Lenen

Ah, het eeuwenoude leen principe, heerlijk toch.

Je gaat op onderzoek en graaft diep over een bepaald onderwerp. Door het bekijken en beluisteren van verschillende andere schrijvers, doe je inspiratie op over dat bepaalde onderwerp. Je kan voorafgaand, al scrollend door social media een “hot topic” eruit kiezen.

Lenen kan er dus voor zorgen dat je nieuwe inspiratie opdoet EN nieuwe mogelijkheden ziet, waar je zelf nog niet over nadacht.

Natuurlijk opletten met hoeveel je “leent”. To much zou je dichterbij stelen brengen en copyright… wel is duurder dan een content writer.

Stelen

Persoonlijk met minst favoriete, maar iedereen is er wel eens schuldig aan. Soms hebben andere gewoon ECHT een goed idee, dat je niet kan omvormen zonder van kracht te verliezen. In dat geval klinkt “imiteren” beter en zachter in de oren.

En vooral onthouden: Give credit where credit is due!

Creëren

De moeilijkste, maar ook de meest bevredigende manier. Je begint met niets en plots is het scherm langs de andere kant gevuld met inspirerend materiaal, vol met call to actions enzovoort enzoverder.

De lezers en je volgers geniet vol overdaad van wat je net online plaatste, zonder te weten hoeveel werk er eigenlijk aan vooraf is gegaan. Natuurlijk kan je de vruchten van je creatie plukken door nieuwe wins, maar we vinden het allemaal leuk om te horen dat die ene blog of quote gewoon ECHT leuk en inspirerend was om te zien/lezen.

Het overgrote deel van de mensen vindt creëren het moeilijkste en zeggen dan ook gewoon ronduit, ik ben niet creatief, dus ik hoef er niet aan te beginnen.

FOUT iedereen is creatief, iedereen heeft ideeën.

Agreed, sommige ideeën zijn niet de beste en andere zijn gewoon ronduit slecht, maar een diamant was ooit ook ongeslepen…

Tags: